maanantai 8. maaliskuuta 2010

Vorssaloki

Loki oli skandinaavisessa mytologiassa jättiläissukuinen jumala, jota kuvaillaan komeaksi, nokkelaksi, ilkeämieliseksi ja kieroksi. Loki ei perimmältään ollut paha, vaan varsin hyväntahtoinen. Hän esimerkiksi esti jättiläistä kaappaamasta jumalatar Freijaa ja auttoi monta kertaa ukkosen jumala Thoria. Näin on, jos uskomme Wikipediaa ja miksi emme uskoisi?

Loki tarkoittaa myös tapahtumarekisteriä, eräänlaista päiväkirjaa. Erityisesti laivoilla puhutaan lokikirjasta, johon kirjataan matkantekoon liittyvät tapahtumat. Sana blogi taas on laina englannin kielestä, jossa se on typistymä sanasta weblog. Blogi alkaa olla vakiintunut nimitys tällaisille sivustoille. Niitä kutsutaan myös nimillä weblogi, loki, verkkopäiväkirja ja nettipäiväkirja. Koska loki sopii blogia paremmin pariksi Vorssan nimen ainoan oikean kirjoitusasun kanssa, tuli tämän sivuston nimeksi Vorssaloki.

Vorssalokin kirjoittajiksi ja kirjoitusten kommentoijiksi kutsutaan nyt kaikkia Loki mytologiahahmon tavoin pohjimmiltaan hyväntahtoisia lähidemokratian edistämisestä sekä erityisesti Wahren-opiston toimintaedellytysten kehittämisestä kiinnostuneita kansalaisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti